Bu haber kez okundu.

Kadınların Ortak Sorunu: Selülit!

Bir güzellik kusuru olarak görülen selülit, önlem alınması gereken bir rahatsızlıktır. Hiçbir kadın kötü bir görüntüye ve vücudunda böylesine buruş buruş olmuş bir görünüme sahip olmak istemez. Beslenme alışkanlıklarını değiştirerek bu görüntüye son verebilirsiniz. Beslenme ne kadar tek taraflı olursa o kadar çok bu rahatsızlığı tetiklersiniz.

Özellikle fast food, hazır gıdalar, yağlı gıdalar, hayvansal yağlı gıdalar, şeker ve tuz en çok tüketilmemesi gereken besinlerin başında gelirler. Bunların etkileri sonucu dokuda su birikmesi oluşacak ve vücutta oluşan atıkların temizlenmesi zorlaşacaktır. Besin olarak tüketebileceğiniz gıdaların başında; sebze, meyve, çavdar ürünleri, kepek ve baklagiller gelir. Bu besinlerde bulunan potasyum,  sayesinde hücre atık maddelerden temizlenir ve besleyici maddelerin çabuk emilimini sağlar. Fazla oranda potasyum içeren portakal, muz, karpuz, avokado, havuç, şalgam, fasulye, bezelye ve patates alınması sizin için faydalı bir besin listesi olacaktır.

Günümüzde üretilen antiselülit kremleri sayesinde deriye daha iyi bir emilim gösteren kremle doğruca hücreler etkilenebiliyor. Suyun buradaki rolü büyüktür. En iyi temizleyici madde yerine geçen su sayesinde dokuları zehirli ve atık maddelerden koruyabilir ve daha sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Dokuları sıkılaştıran potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum gibi maddelerde bu cilt probleminde tercih sebebidir. Selülit tedavisinde, doktorun önerdiği oranda yapılan bir masajla da etkili sonuçlar alınabilir. Yüksek topuklu bir ayakkabı giymek, yanlış yürüme ve kambur oturma selülit sebebidir. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.